Over ons

Volledig beheer van de aluminium productieketen

Sinds 1932 werken wij, zij aan zij met onze opdrachtgevers, aan op maat gemaakte aluminum oplossingen. Ontwerpen, ontwikkelen en produceren. Vijf activiteiten komen samen onder één dak: aluminiumgieten, gereedschap maken, CNC-verspanen en assemblage. Een unieke combinatie in de industrie. Het start met een idee en eindigt met een kant-en-klaar product voor onze opdrachtgever.

Als je je wilt onderscheiden, moet je het anders doen. En dat proberen wij. Duurzaamheid is dan ook een van onze belangrijkste speerpunten, dat geldt niet alleen voor het productieproces, maar ook voor onze relatie met de opdrachtgevers. Dit al negen decennia en drie generaties lang. We vergeten nooit waar we vandaan komen, maar werken iedere dag aan de formule van nu én de toekomst.

Met onze vooruitziende blik, zetten we een zo klein mogelijke voetstap. Een voordeel hebben we mee: we produceren alles op Hollandse bodem, binnenshuis. We zijn aangesloten bij MVO Nederland, het bedrijvennetwerk van duurzame, toekomstbestendige ondernemers. Energiebesparing en onze betrokkenheid bij een ontwerpproces dragen hieraan bij. Zo komen we direct tot het gewenste product en creëren we zo min mogelijk verspilling. Wij willen het verschil maken en dat kan alleen samen!

0
productieruimte met unieke apparatuur
0 experts
gekwalificeerde eersteklas experts
0%
aluminium wat bij recycling wordt hergebruikt

Productie

Er zijn meer dan 40 machines van de beste wereldmerken of uit eigen productie. Deze worden dagelijks gebruikt en geoptimaliseerd door het R&D-centrum en de productie afdeling van het bedrijf.

Door gebruik te maken van snel wisselsystemen op de machines en de matrijzen is Donk Industries bij uitstek gespecialiseerd in kleine tot middel grote series. De eigen gereedschap makerij is vanaf de eerste tekeningen van het product al betrokken bij het ontwikkelingsproces en blijft tot de goedkeur van de proef gieting nauw betrokken bij het proces en verzorgt gedurende de levensduur van het product het onderhoud van de gereedschappen.

Kenmerken Beschrijving
Aantal bewerkingscentra De CNC-bewerkingsafdeling van Donk Industries beschikt over 6 bewerkingscentra. Deze centra, zowel 3-assig als 5-assig, worden ingezet om hoog nauwkeurige bewerkingen uit te voeren volgens de gewenste bewerkingsnormen.
Programmering en tekeningen De bewerkingscentra worden geprogrammeerd op basis van originele 3D-tekeningen. Deze tekeningen worden aangeleverd door onze afnemers of worden gemaakt door onze eigen R&D-afdeling.
Gereedschapmeetsystemen en controle De bewerkingscentra zijn uitgerust met gereedschapmeetsystemen om de slijtage van verspaningsgereedschappen te monitoren en te voorkomen dat productie buiten toleranties valt. Daarnaast heeft Donk Industries een uitgebreide meetkamer met onder andere een 3D-meetmachine voor vergelijking met het originele 3D-bestand en detectie van mogelijke afwijkingen.

Coquille Gieten is een gespecialiseerde gietmethode die Donk Industries gebruikt voor het vervaardigen van complexe en gedetailleerde metalen onderdelen. Met geavanceerde technologie en ervaren vakmensen zorgen we voor nauwkeurige vormen, dunne wanddiktes en complexe interne structuren. Onze focus op kwaliteit en maatwerk stelt ons in staat om duurzame metalen onderdelen te leveren aan diverse industrieën.

Kenmerken Beschrijving
Gietmethode Coquille Gieten is een specifieke gietmethode die bij Donk Industries wordt toegepast. Als gespecialiseerd bedrijf in metaalbewerking en productie gebruiken we deze techniek om complexe en gedetailleerde metalen onderdelen te vervaardigen.
Coquille (holle zandmal) Bij Coquille Gieten wordt een holle zandmal, ook wel een “coquille” genoemd, gebruikt om het vloeibare metaal in te gieten. Deze methode maakt het mogelijk om nauwkeurige vormen, dunne wanddiktes en complexe interne structuren te creëren.
Kwaliteitsnormen Donk Industries heeft expertise in Coquille Gieten en waarborgt de hoogste kwaliteitsnormen door gebruik te maken van geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen. Onze ervaren vakmensen en geautomatiseerde processen leveren op maat gemaakte en duurzame metalen onderdelen voor diverse industrieën.

Donk Industries is dé specialist in CNC-nabewerking. Met geavanceerde machines en expertise leveren we hoogwaardige bewerkingen voor diverse sectoren. Onze precisie-draaibanken, freesmachines en boormachines worden gestuurd door geavanceerde computertechnologie. Hiermee creëren we complexe vormen en contouren met ongekende precisie en herhaalbaarheid. Of het nu gaat om luchtvaart, medische sector of andere veeleisende branches, we voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Bij Donk Industries zetten we in op innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid, waardoor we de ideale partner zijn voor CNC-nabewerkingsprojecten van elke omvang en complexiteit.

Kenmerken Beschrijving
Bewerkingscentra 6 bewerkingscentra beschikbaar in de CNC-bewerkingsafdeling.
Type bewerkingscentra Zowel 3-assige als 5-assige bewerkingscentra worden ingezet voor hoog nauwkeurige bewerkingen volgens de gewenste normen.
Programmatie Programmering gebeurt vanuit originele 3D-tekeningen van afnemers of door de interne R&D-afdeling.
Gereedschapmeetsystemen Bewerkingscentra zijn uitgerust met gereedschapmeetsystemen om slijtage van verspaningsgereedschappen te monitoren en tolerantieproblemen te voorkomen.
Uitgebreide meetkamer Donk Industries beschikt over een meetkamer met onder andere een 3D-meetmachine voor vergelijking met originele 3D-bestanden en detectie van afwijkingen.

Assemblage is het proces waarbij componenten en onderdelen worden samengevoegd tot complete producten. De afdeling Assemblage bij Donk Industries speelt een cruciale rol bij de gedegen en tijdige aflevering van (sub-)assemblies voor diverse producten. Van complete eindartikelen tot eenvoudige samenstellingen, alles wordt vakkundig gemonteerd. Kwaliteitszorg staat centraal bij de montage van artikelen, waarbij gedetailleerde controles op een nauwkeurig niveau mogelijk zijn doordat de producten intern worden toegeleverd. Op deze manier garanderen we hoogwaardige assemblages en tevreden klanten.

Kenmerken Beschrijving
Verantwoordelijkheid De afdeling Assemblage zorgt voor de nauwkeurige en tijdige levering van (sub-)assemblies voor diverse producten. Van complete eindartikelen tot eenvoudige samenstellingen, alles wordt gemonteerd door deze afdeling.
Kwaliteitsdoelstellingen Een van de belangrijkste doelstellingen voor de assemblage van artikelen is kwaliteitszorg. Doordat de producten intern worden geleverd door eigen afdelingen, kunnen gedetailleerde controles op zeer nauwkeurig niveau worden uitgevoerd.

Matrijzenbouw is een technisch proces in de maakindustrie waarbij mallen of matrijzen worden gemaakt voor verschillende productiemethoden zoals spuitgieten, stansen en buigen. Deze mallen worden gebruikt om complexe vormen te produceren uit materialen zoals plastic of metaal. Het proces omvat ontwerp, fabricage en afwerking van precisie-instrumenten met geavanceerde machines. Matrijzenbouwers werken nauwkeurig om ervoor te zorgen dat de geproduceerde onderdelen voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Dit proces is essentieel voor het efficiënt produceren van diverse producten op grote schaal.

Kenmerken Beschrijving
Verantwoordelijkheid De afdeling Assemblage zorgt voor de nauwkeurige en tijdige levering van (sub-)assemblies voor diverse producten. Van complete eindartikelen tot eenvoudige samenstellingen, alles wordt gemonteerd door deze afdeling.
Kwaliteitsdoelstellingen Een van de belangrijkste doelstellingen voor de assemblage van artikelen is kwaliteitszorg. Doordat de producten intern worden geleverd door eigen afdelingen, kunnen gedetailleerde controles op zeer nauwkeurig niveau worden uitgevoerd.

Automatiseren is het proces van het invoeren van systemen en technologieën om taken uit te voeren met minimale menselijke tussenkomst. Het doel is efficiëntie te verhogen en fouten te verminderen. Bij Donk Industries omvat automatisering het gebruik van machines en technologieën om productieprocessen te verbeteren en te stroomlijnen..

Kenmerken Beschrijving
Verantwoordelijkheid Bij Donk Industries staat verantwoordelijkheid centraal in onze benadering van automatisering. We begrijpen dat elke geautomatiseerde oplossing die we bieden, een directe impact heeft op de efficiëntie en productiviteit van onze klanten. Daarom nemen we de verantwoordelijkheid om elke stap van het automatiseringsproces met zorg en precisie uit te voeren, zodat we betrouwbare en effectieve systemen kunnen leveren die aan de behoeften van onze klanten voldoen.
Kwaliteitsdoelstellingen Bij Donk Industries streven we ernaar om de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven in al onze geautomatiseerde oplossingen. Onze kwaliteitsdoelstellingen zijn duidelijk gedefinieerd: we streven naar geautomatiseerde systemen die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook consistent hoogwaardige resultaten leveren. Dit vereist niet alleen het gebruik van geavanceerde technologieën, maar ook een voortdurende toewijding aan verbetering en innovatie. Door ons ervaren team en onze expertise in te zetten, streven we ernaar om de normen in de automatiseringsindustrie continu te verhogen.

Door het samenbrengen van de hele productieketen voor aluminium verwerking kunt u het gehele proces van idee tot eind product bij 1 leverancier onderbrengen met alle logistieke en kwaliteits voordelen van dien.

Kenmerken Beschrijving
Voordelen Door de aanwezigheid van een eigen productontwikkelingsafdeling en gereedschapmakerij kunnen wij borg staan voor het optimaal ontwikkelen van de gevraagde producten. Aangezien het gehele proces onder een dak plaats vindt dragen wij zorg voor het optimaliseren van de producten voor elk van de benodigde processen en niet alleen voor een enkel proces. Dit brengt uiteraard zeer veel voordelen met zich mee.
Logistiek Het uitvoeren van alle processen op een locatie is uiteraard ook een groot logistiek voordeel, onze afnemers bestellen slechts bij een leverancier en krijgen het gewenste product kant en klaar aangeleverd.

Certificeringen

Circulaire
One Stop

Gieterij
De gieterij is voorzien van een uitgebreide range van 10 spuitgietmachines. Deze range machines met 100 ton tot 630 ton sluitdruk resulteren in een product range van 10 gram tot 7,5 kg per product.
Nabewerking
De cnc bewerkingsafdeling heeft de beschikking over 6 bewerkingscentra. Zowel 3 assig als 5 assige bewerkingscentra worden ingezet om de hoog nauwkeurige bewerkingen te realiseren die volgens de gewenste bewerkingsnormen worden uitgevoerd.
Assemblage
De afdeling Assemblage draagt zorg voor een gedegen en tijdige aflevering van (sub-) assemblies voor een diverse range aan producten.
Matrijsbouw
Matrijzenbouw is een technisch proces in de maakindustrie waarbij mallen of matrijzen worden gemaakt voor verschillende productiemethoden zoals spuitgieten, stansen en buigen.
Automatiseren
Het doel van automatisering is om efficiëntie te verhogen, fouten te verminderen en herhaalbare taken te stroomlijnen.
Coquille Gieten
Coquille Gieten is een gespecialiseerde gietmethode die Donk Industries gebruikt voor het vervaardigen van complexe en gedetailleerde metalen onderdelen.
Service
Door het samenbrengen van de hele productieketen voor aluminium verwerking kunt u het gehele proces van idee tot eind product bij 1 leverancier onderbrengen met alle logistieke en kwaliteits voordelen van dien.

vormt de toekomst

Industrieën

Op zoek naar een aluminium oplossing?